«Руки геть від України, містер Путін»: у Європарламенті застерігають Москву від вторгнення

«Руки геть від України, містер Путін»: у Європарламенті застерігають Москву від вторгнення

Укрінформ
Фракція Європейської народної партії у Європарламенті заявила, що країнам ЄС треба бути готовими запровадити нові санкції проти Москви у разі подальшої агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві, оприлюдненій фракцією у мережі Твіттер.

"Ми маємо сказати це голосно та чітко: руки геть від України, містер Путін. Будь-яке застосування сили матиме наслідки. Держави-члени (ЄС - ред.) мають бути готові запровадити нові санкції, щоб зупинити Москву", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України і АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Читайте також: Пєсков заявляє, що переміщення російських військ - це «особиста справа» Кремля

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає в тимчасово окупований Крим 76-у гвардійську десантно-штурмову дивізію з Пскова, бійці якої в 2014 році брали участь у бойових діях на сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Крім того, офіційний представник Міноборони України Марія Сальник із посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони повідомила, що командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ, перекидаючи військових із Західного, Центрального і Східного військових округів.

Читайте також: Зеленський намагався поговорити з Путіним після загибелі військових під Шумами – Арестович

8 квітня пресслужба Південного військового округу ЗС РФ повідомила, що десантні та артилерійські катери Каспійської флотилії РФ почали міжфлотський перехід в Чорне море в рамках так званих навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-