Суд розгляне позов партії Шарія до столичного управління СБУ

Суд розгляне позов партії Шарія до столичного управління СБУ

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києві відкрив провадження за позовом політичної партії «Партія Шарія» до Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

Зазначається, що суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

«Позивач просить суд визнати протиправними дії ГУ СБУ у м. Києві та Київській області щодо складення та надсилання до Міністерства юстиції України листа про порушення партією Шарія українського законодавства. Зокрема, йдеться про оскарження листа №51/12-1601 від 4 березня 2021 року за підписом начальника Головного управління Олега Головаша», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Шарій програв Фейгіну в литовському суді й виплатить компенсацію

Як повідомлялося, 16 лютого Анатолію Шарію оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: У Запоріжжі «замінували» мерію - вимагали заборонити партії Шарія та ОПЗЖ

22 лютого Шарія викликали для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як переховування від слідства. При цьому за словами адвоката блогера, Шарій перебуває на території ЄС і має статус біженця, і його поява в Україні поки що неможлива.

Читайте також: Заборона «Партії Шарія»: ОАСК відкрив провадження за позовом Мін’юсту

25 лютого в СБУ повідомили, що Шарій оголошений в державний розшук. 2 березня стало відомо, що суд дозволив правоохоронцям затримати Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-