Стало відомо, що розглянуть на наступному засіданні ТКГ

Стало відомо, що розглянуть на наступному засіданні ТКГ

Укрінформ
Тристороння контактна група на засіданні 14 квітня розгляне питання щодо порушень режиму припинення вогню на сході України з боку збройних формувань Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці Українська делегація для участі в ТКГ.

Зазначається, що згідно з графіком, на 13 квітня заплановані відеоконференції робочих груп з безпеки, політичних питань, гуманітарної та економічної робочих груп, а на 14 квітня - відеоконференція загального засідання Тристоронньої контактної групи.

«Порядок денний: питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ; імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту; забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, учасники засідань продовжать розробку плану спільних кроків, а також обговорення питань відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в Золотому і Щасті, обміну утримуваними особами; повного і безумовного доступу міжнародних організацій та відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

«Наразі продовжуються консультації на рівні політичних радників Н4, мета яких повернутися до суворого дотримання сторонами повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Міжнародні партнери України підтримують цей напрямок нашої політики», - повідомили в делегації України.

Читайте також: Арестович назвав умову, за якої Україна піде на військове звільнення окупованого сходу

Як повідомляв Укрінформ, на екстреному засіданні Тристоронньої контактної групи 7 квітня сторони підтвердили необхідність повного та всеосяжного дотримання режиму припинення вогню на сході України. Однак спільної заяви за фактом, яку запропонував координатор підгрупи з безпеки глава СММ ОБСЄ Халіт Чевік, не ухвалили, оскільки російська сторона зажадала внести додаткові корективи у її текст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-