В ЄС заявили, що слідкують за російськими військами

В ЄС заявили, що слідкують за російськими військами

Укрінформ
ЄС уважно та із великим занепокоєнням слідкує за нарощуванням російських військ на кордонах України та в окупованому Криму і докладає дипломатичних зусиль, аби не допустити подальшої ескалації або конфлікту, які є неприйнятними.

Про це у понеділок в Брюсселі під час брифінгу для преси сказав речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«ЄС, країни-члени, Євроінституції, - ми дуже уважно слідкуємо, з дуже глибоким занепокоєнням, за погіршенням ситуації з безпеки на сході України і за російськими військами, які висуваються ближче до кордонів України, а також в окупованому Криму. ЄС вже кілька разів закликав, в тому числі через високого представника і лідерів країн-членів, до спокою та до деескалації. Ми вітаємо зусилля та важливі кроки, які Україна та президент Зеленський роблять у цьому сенсі», - зауважив Стано.

Читайте також: Україна ініціювала нове засідання в ОБСЄ через російські війська біля кордону

Він наголосив, що повна імплементація Мінських домовленостей є єдиним шляхом вперед та може гарантувати політичне і мирне вирішення конфлікту на сході України.

«Ми закликаємо російську владу утримуватися від будь-яких кроків, які можуть призвести до зростання напруги, та наростити зусилля з боку Росії з імплементації Мінських угод…. Будемо сподіватися, що не відбудеться ескалації конфлікту, це могло б бути дійсно неприйнятним. Всі поточні контакти та дипломатичні зусилля, що відбуваються зараз, спрямовані на те, щоб цього уникнути», - сказав Стано.

Він повідомив, що ЄС уважно відслідковує цю ситуацію та здійснює дипломатичні контакти на різних рівнях. Ситуація в Україні буде однією з тем порядку денного неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС, яка відбудеться наступного понеділка в режимі телеконференції.

Читайте також: МЗС прокоментувало відмову Кремля співпрацювати з ОБСЄ

Як повідомлялося, продовжується нарощування угруповання збройних сил Російської Федерації поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Водночас зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, що призвели до втрат серед українських військовослужбовців. Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

В цих умовах США, західні країни, ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-