Пєсков заявляє, що переміщення російських військ - це «особиста справа» Кремля

Пєсков заявляє, що переміщення російських військ - це «особиста справа» Кремля

Укрінформ
Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія «не збирається рухатися до війни» з Україною попри жорсткі заяви, які останнім часом робить Москва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на російський «Інтерфакс».

«Звичайно, ніхто не збирається рухатися до війни, і взагалі ніхто не сприймає можливість такої війни», - сказав він в ефірі програми «Москва.Кремль.Путін» на телеканалі «Росія 1».

Водночас Пєсков в черговий раз стверджує, що «Росія ніколи не була учасницею цього конфлікту (на сході України - ред.)». «Але Росія завжди говорила, що вона не залишиться байдужою до долі російськомовних, які живуть на південному сході країни», - сказав представник Кремля.

За словами Пєскова, Москва, концентруючи війська біля кордонів України, докладає зусиль для «гарантування своєї безпеки».

«Як ми переміщаємо, куди ми переміщаємо війська всередині нашої власної території - це наша особиста справа, наша внутрішня справа. І це не має викликати ні в кого стурбованості. Росія ніколи ні для кого не була загрозою », - стверджує прессекретар російського президента.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Так, головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що вздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України й АР Крим перебувають 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Читайте також: Пєсков: РФ перекидає армію до кордонів через «підвищену активність військ НАТО»

Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ВСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію в виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що крім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

США, інші західні країни, а також ЄС і НАТО виступили на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

10 квітня міністр оборони Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок в переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-