США та Британія заявили про підтримку України під час російських провокацій

США та Британія заявили про підтримку України під час російських провокацій

Укрінформ
Велика Британія та США вважають, що Росія повинна негайно «послабити напругу» і жити у відповідності з її міжнародними зобов’язаннями.

Як передає Укрінформ, про це у Твітері заявив британський міністр закордонних справ Домінік Рааб.

«Сполучене Королівство та США твердо протистоять російській кампанії дестабілізації України. Державний секретар США Ентоні Блінкен і я погодилися, що Росія повинна негайно послабити напругу і жити у відповідності з міжнародними зобов’язаннями, під якими вона підписалася в межах ОБСЄ. Наша підтримка суверенітету України непохитна», – заявив Рааб.

Читайте також: Європарламент може посилити санкції проти Росії - ЗМІ

У свою чергу Ентоні Блінкен повідомив, що під час розмови з Домініком Раабом вони «погодилися з важливістю підтримувати Україну під час російських провокацій», а також із потребою пришвидшити мирний процес в Афганістані.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-