Польща працює над посиленням антиросійських санкцій через агресію проти України

Польща працює над посиленням антиросійських санкцій через агресію проти України

Укрінформ
Варшава здійснює активні заходи щодо посилення режиму санкцій проти Російської Федерації за агресивні дії проти України.

Про це поінформувало МЗС Польщі, передає Укрінформ з посиланням на РАР.

"Польща постійно працює над посиленням санкційного режиму ЄС проти Росії через її агресивну політику в Україні", - повідомили у польському зовнішньополітичному відомстві.

Як зазначається, конфронтаційна політика Росії, яка традиційно підтримується демонстративними рухами військ і провокативними військовими навчаннями, а також широкомасштабна й агресивна дезінформаційна політика "особливо яскраво проявляється у місцях зіткнення, де легко перекласти провину за ескалацію на іншу сторону конфлікту".

Наголошується, що напруга у зоні конфлікту систематично зростає з початку року. "З середини березня випадків порушення умов перемир’я є утричі більше, ніж у січні та лютому, що підтверджують звіти СММ ОБСЄ. Усе частіше трапляються випадки дуже інтенсивних, провокативних обстрілів з боку нелегальних збройних формувань, які підтримує Росія. Це призводить до серйозних інцидентів, в результаті яких гинуть українські солдати", - підкреслюється в польському зовнішньополітичному відомстві.

МЗС Польщі висловило занепокоєння значною концентрацією військ біля кордонів з Україною.

"Наше занепокоєння, як і союзників, викликає концентрація російських військ поблизу українських кордонів, зокрема в окупованому Криму і Чорному морі", - наголошують у польському зовнішньополітичному відомстві.

Як додається, напругу збільшують також російські військові навчання, які у квітні мають відбутися у різних частинах Росії.

У МЗС Польщі зазначили, що підтримують тісні контакти з українськими колегами, а в цьому році мають відбутися ще щонайменше кілька зустрічей на рівні міністрів і заступників міністрів, а також і в багатосторонніх форматах, наприклад в рамках Люблінського трикутника.

Читайте також: Варшава продовжить політику підтримки України - глава МЗС Польщі

Польське зовнішньополітичне відомство також повідомило, що Польща є у колі найактивніших країн, які порушують питання російської агресії на міжнародній арені.

"Польща активно підтримує й ініціює заходи, які зміцнюють міжнародний тиск на Росію в рамках ЄС, ООН чи ОБСЄ. Ми також активно підтримуємо військову адаптацію НАТО й України", - йдеться у повідомленні МЗС РП.

У міністерстві зазначили, що Польща готується очолити головування в ОБСЄ, яка активно залучена у процес врегулювання російсько-українського конфлікту. Як наголошується, Польща має намір "ефективно використати час головування для здійснення спроби деескалації ситуації на сході України і підтримки суспільства на Донбасі, яке потерпає від конфлікту".

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау 8 квітня відвідав Україну з робочим візитом на запрошення українського колеги Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-