Євродепутат пропонує від'єднати РФ від міжнародних платежів через ескалацію агресії проти України

Євродепутат пропонує від'єднати РФ від міжнародних платежів через ескалацію агресії проти України

Укрінформ
Вжити жорстких санкцій щодо Росії у вигляді замороження рахунків олігархів та від'єднання Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT через подальшу ескалацію на кордоні з Україною вважає за потрібне голова фракції ЄНП Манфред Вебер.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Deutsche Welle.

Всіх цих заходів слід ужити, якщо Москва «продовжить курс небезпечних провокацій», підкреслив голова фракції консервативної Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфред Вебер (Manfred Weber) в інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke, оприлюдненому в неділю, 11 квітня.

Політик є також заступником голови баварської партії Християнсько-соціальний союз (ХСС), що є сестринською партією Християнсько-Демократичного союзу (ХДС), в лавах якого перебуває і канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel).

Читайте також: Резніков про Nord Stream 2: Москва зможе вирішувати, яким країнам давати газ, а яким — ні

Іншим можливим важелем тиску Заходу на Кремль Вебер вважає газопровід «Північний потік-2», будівництво якого ще не завершено. «Путін має знати ціну своїм діям», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-