Грузія працює над поверненням посла до Києва

Грузія працює над поверненням посла до Києва

Укрінформ
МЗС Грузії працює над питанням повернення в Україну посла, якого відкликали для консультацій в травні 2020 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили в міністерстві в коментарі телеканалу "Руставі 2".

У МЗС Грузії відзначили, що дане питання обговорюється і найближчим часом буде прийнято відповідне рішення.

Грузинська опозиція заявила, що важливо повернути посла в Україну, оскільки на міжнародній арені Грузія повинна захищати свої інтереси разом з Україною.

За словами члена "Єдиного національного руху" Саломе Самадашвілі, той факт, що у Грузії немає дипломатичного представництва в Україні, є серйозною політичною помилкою.

Як повідомляв Укрінформ, Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала до негайного повернення до Києва надзвичайного і повноважного посла Грузії в Україні, який був відкликаний для консультацій минулого року.

Президент України Володимир Зеленський 7 травня 2020 року призначив колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані 8 травня заявив, що, згідно з рішенням уряду Грузії, Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій у Тбілісі після призначення 7 травня Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради реформ.

Читайте також: Нацрада реформ підтримала ідею автоматизації розмитнення авто - Саакашвілі

Тбіліський міський суд у січні 2018 року визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі Сандро Гіргвліані і засудив експрезидента до позбавлення волі строком на 3 роки. За даними слідства, у 2009 році тодішній президент Грузії Саакашвілі в обхід Комісії з помилування незаконно помилував засуджених за вбивство Гіргвліані чотирьох співробітників Департаменту конституційної безпеки.

Верховний суд Грузії залишив цей вирок чинним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-