Канада закликала Росію припинити дестабілізацію в та навколо України

Канада закликала Росію припинити дестабілізацію в та навколо України

Укрінформ
Канада шкодує з приводу відмови Росії пояснити в ОБСЄ свою військову діяльність біля українського кордону та закликає РФ припинити дестабілізаційні дії в та навколо України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твіттері канадської місії в ОБСЄ.

"Канада шкодує з приводу відмови Росії взяти участь у засіданні відповідно до Віденського документа задля пояснення її військового нарощування на кордоні з України та в незаконно окупованому Криму. Росія повинна припинити свої дестабілізаційні дії в та навколо України та прикласти зусилля для деескалації", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Україна задіяла параграф 16 Віденського документу та ініціювала у суботу в ОБСЄ засідання з приводу нарощуванню Росією військ біля кордону з Україною та в тимчасово окупованому Криму. Згідно з ним, країни-учасниці консультуються та співпрацюють одна з одною з приводу будь-якої незвичної та незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування в мирний час.

Ініціатива України була підтримана країнами-партнерами, однак делегація РФ не з’явилася на цьому засіданні.

Читайте також: Росія відмовилася пояснювати в ОБСЄ причини нарощування військ біля українського кордону

Як відомо, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: Війська біля кордону: Німеччина та Франція виступили із заявою після відмови Росії від пояснень

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-