Україна й Туреччина обговорили протидію викликам у Чорноморському регіоні - Зеленський

Україна й Туреччина обговорили протидію викликам у Чорноморському регіоні - Зеленський

Фото
Укрінформ
Україна та Туреччина обговорили питання безпеки і спільну протидію викликам у Чорноморському регіоні, окрім того бачення Києва та Анкари збігаються, як щодо самих загроз, так і щодо шляхів належного реагування на ці загрози.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту у Турецьку Республіку.

"Цьогоріч ми відзначаємо 10-ту річницю стратегічного партнерства між нашими державами. Коло питань та інтенсивність нашого двостороннього діалогу свідчать, що це партнерство існує не на словах, а дійсно воно підкріплено реальними справами і реальними перемогами. Я впевнений, що успіх матимуть усі домовленості, досягнуті нами сьогодні. Найперше, ми ґрунтовно обговорили питання безпеки і спільну протидію викликам у Чорноморському регіоні. Варто відзначити, що бачення Києва та Анкари співпадають як щодо самих загроз, так і щодо шляхів належного реагування на ці загрози", - сказав Зеленський.

З його слів, для України є важлива підтримка Туреччини у відновленні нашого суверенітету та територіальної цілісності.

Читайте також: Переговори Зеленського й Ердогана в Стамбулі тривали майже три години

"Я був щасливий почути від пана Президента слова продовження такої важливої підтримки та незмінності позиції Туреччини у майбутньому", - зазначив Зеленський.

Президент України також зазначив, що проінформував Президента Туреччини щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України, зокрема і про порушення прав людини на півострові.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув 10 квітня з робочим візитом до Туреччини.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-