Росія відмовилася пояснювати в ОБСЄ причини нарощування військ біля українського кордону

Росія відмовилася пояснювати в ОБСЄ причини нарощування військ біля українського кордону

Укрінформ
Росія відмовилася брати участь у спеціальному засіданні в ОБСЄ, на якому Україна та інші країни-учасниці хотіли отримати від неї пояснення щодо військової активності РФ біля українського кордону.

Як передає Укрінформ, про відмову делегації РФ повідомляється у Твіттері литовської місії в ОБСЄ.

"Росія відмовилася брати участь в ініційованих Україною консультаціях відповідно до Віденського документа. Вона відмовилася надавати детальні пояснення з приводу свого масштабного військового нарощування та незвичного переміщення своїх сил біля державного кордону з Україною та в окупованому Криму", - йдеться у повідомленні.

Також про відмову делегації РФ брати участь у спеціальному засіданні ОБСЄ, на якому вона мала б пояснити переміщення своїх військ до українського кордону, повідомили і в місії США при ОБСЄ.

"Ми шкодуємо, що Росія не скористалася цією можливістю для вирішення проблем та зменшення ризиків згідно з Віденським документом", - заявили в делегації США при ОБСЄ,

Як повідомляв Укрінформ, Україна задіяла параграф 16 Віденського документа та ініціювала у суботу, 10 квітня, в ОБСЄ засідання з приводу нарощування Росією військ біля кордону з Україною та в тимчасово окупованому Криму. Згідно з документом, країни-учасниці консультуються та співпрацюють одна з одною з приводу будь-якої незвичної і незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування в мирний час.

Читайте також: ОБСЄ збирає спеціальне засідання через війська РФ біля кордонів України

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-