Ніякої атаки з боку України не планується, це надумані меседжі - Резніков

Ніякої атаки з боку України не планується, це надумані меседжі - Резніков

Укрінформ
Ніякої атаки з боку України ніхто не планує, тому те, на що посилаються бойовики та окупаційні режими РФ в ОРДЛО, - це надумані меседжі.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив віцепрем'єр-міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Одразу скажу: ніякої атаки з боку України ніхто не планує. Тому те, на що посилаються бойовики та окупаційні режими РФ в ОРДЛО, - це надумані меседжі, щоб самим фактом їхнього озвучення показати ризик появи ще одного "розіп'ятого хлопчика". Ніхто нікого атакувати не планує, тому не потрібна буде ніяка там допомога. Офіційне втручання Росії із заходженням на територію України буде очевидним порушенням всіх міжнародних норм. Якщо Крим вони хоча б прикривають нібито референдумом, нібито волевиявленням кримчан про приєднання, то тут навіть цього немає. Тому я би цей сценарій (вторгнення Росії - ред.) в принципі б не розглядав. Але те, що я чую від лідерів цивілізованих країн, дає надію, що якщо ескалація відбудеться, ризик чого є один відсоток, ми точно отримаємо потужну підтримку", - сказав Резніков.

Читайте також: Резніков - про стягування армії РФ до кордонів: Це демонстрація сили без наміру її застосування

Він зазначив, що обговорювати, яка допомога буде конкретно, недоречно. Це буде достатня зрозуміла реакція для РФ, яка буде їм незручною.

"Я завжди говорю, що росіяни - неймовірно прагматичні, практичні та розумні люди. Я маю на увазі їхнє політичне керівництво. Все, що вони роблять, прораховане й продумане", - зазначив Резніков.

Читайте також: Перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина невдовзі відбудуться - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Фото: Макс Левін, LB.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-