Участь США може розблокувати переговори про врегулювання на Сході - Яременко

Участь США може розблокувати переговори про врегулювання на Сході - Яременко

Укрінформ
Повернути мир на схід України за допомогою одного лише Нормандського формату вже не вийде, у переговорному процесі потрібна участь США.

Як передає Укрінформ, про це заявив член Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, народний депутат від «Слуги народу» Богдан Яременко у програмі "Официальный разговор" телеканалу "Дом".

"Мені здається, будь-який формат, де формально не присутні Сполучені Штати Америки, не дасть можливість домовитися. Хоча б тому, що Росія хоче домовлятися зі Сполученими Штатами Америки. Не про Україну, звичайно ж. Україна - це щось другорядне в торгах для Російської Федерації. Йдеться про глобальні правила, глобальну архітектуру безпеки", - сказав Яременко.

Читайте також: Врегулювання на сході України: генерал Брідлав вважає, що США мають бути за столом переговорів

Депутат наголосив, що потрібно знаходити нові формати, де будуть присутні держави, які здатні впливати на ситуацію.

"Сполучені Штати Америки - одна з таких держав. Відсутність США в переговорному форматі, мені здається, істотно звужує можливості досягнення розуміння", - вважає Яременко.

Читайте також: У Кулеби обговорили з головами дипмісій концентрацію військ РФ біля кордонів України

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-