ОБСЄ збирає спеціальне засідання через війська РФ біля кордонів України

ОБСЄ збирає спеціальне засідання через війська РФ біля кордонів України

Укрінформ
Україна ініціювала в ОБСЄ спеціальне засідання з приводу нарощуванню Росією військ біля кордону з Україною та в тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твіттері місії США при ОБСЄ.

"На запит України держави-учасниці ОБСЄ збереться сьогодні о 16.00 (за центральноєвропейським часом) з метою отримання роз’яснень від Росії з приводу нарощування нею військ біля кордонів України та в окупованому Криму", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ повідомила про нові випадки «глушіння» її безпілотників на сході України

Зазначається, що засідання було ініційоване Україною у рамках Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки у військовій галузі у Європі.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: Окупанти перешкоджають місії ОБСЄ з обох боків лінії розмежування

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-