«Євросолідарність», «Голос» і «Батьківщина» вимагають скликати позачергову Раду

«Євросолідарність», «Голос» і «Батьківщина» вимагають скликати позачергову Раду

Укрінформ
Депутати "Європейської солідарності", "Голосу" і "Батьківщини" вимагають на початку наступного тижня скликати позачергове засідання Верховної Ради.

Як передає Укрінформ, про це повідомив лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко, чия політсила виступила ініціатором звернення до керівництва Ради, у Фейсбуці.

"Вимагаємо терміново з понеділка-вівторка скликати позачергове засідання Верховної Ради", - зазначив він.

За словами Порошенка, ініціативу про необхідність скликання позачергового засідання Ради уже підтримали 100 народних депутатів від "Євросолідарності", "Голосу" та "Батьківщини". В понеділок планують завершити збір підписів і очікують на приєднання депутатів з інших фракцій.

Точний порядок денний засідання Порошенко не озвучив, окресливши лише коло ймовірних тем для обговорення. Йдеться, зокрема, про прийняття змін до Держбюджету, розгляд постанови стосовно ситуації з Covid-19, питання роботи ТСК по «вагнерівцях».

Читайте також: Наступного тижня Рада працюватиме у «дві зміни» - депутатка

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня Київський міський голова Віталій Кличко звернувся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

Натомість Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що адаптивний карантин працює, і запроваджувати тотальний локдаун по всій країні наразі немає потреби. Він зауважив, що в більшості регіонів України маємо загрозливу ситуацію з розповсюдженням COVID-19, і від того, як кожна окрема область чи місто справляються з цими загрозами, залежить як епідемічна, так і економічна ситуація в країні.

8 квітня заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що наступного пленарного тижня, який розпочнеться у вівторок, 13 квітня, Верховна Рада працюватиме у "дві зміни" - після пленарних засідань будуть проведені позачергові засідання парламенту щонайменше у вівторок і четвер.

Читайте також: Шмигаль - на заклик Кличка про локдаун: Запропонуємо призначити нового голову КМДА

За її словами, на цих позачергових засіданнях планується розглянути законопроєкт №4533 "Про конституційну процедуру», президентський законопроєкт №4651 "Про внесення змін до КУпАП та КК України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», проєкт закону №4210 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування". Крім того, до розгляду на позачергових засіданнях пропонуватимуться законопроєкти, які присвячені проблемі "валютних позичальників".

Планується також розглянути проєкт №4555 "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб" та законопроєкт №4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост".

Верховна Рада скасувала пленарний тиждень із 29 березня по 2 квітня через загострення епідеміологічної ситуації. Натомість депутати передбачили роботу в комітетах у цей період.

30 березня в парламенті відбулося три позачергових засідання.

Згідно з календарним планом, наступне пленарне засідання Верховної Ради має відбутися у вівторок, 13 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-