США перебувають у координації з Україною щодо напруженості з боку РФ – Держдеп

США перебувають у координації з Україною щодо напруженості з боку РФ – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати координують з Україною, а також іншими країнами в Європі щодо останньої ескалації з боку РФ та уважно відстежують розвиток ситуації.

Про це заявила під час телефонного брифінгу в п’ятницю заступниця речника Держдепартаменту США Джаліна Портер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати стурбовані діями з боку росіян щодо ескалації напруженості в Україні. Ми продовжуємо уважно стежити за ситуацією в координації з українською стороною, а також нашими союзниками та партнерами в регіоні»,- зауважила представниця зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Штати тісно контактують з Європою з приводу ескалації з боку Росії – Білий дім

Водночас вона підкреслила, що американська сторона дала чітко зрозуміти Москві, що РФ має утриматися від будь-яких дій, спрямованих на ескалацію напруження.

«І ми продовжимо притягувати їх (росіян – ред.) до відповідальності»,- запевнила представниця Держдепартаменту США.

Читайте також: США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

Як повідомляв Укрінформ, наступного тижня глави зовнішньополітичного та оборонного відомств США планують відправитися до Брюсселя для проведення переговорів із союзниками по ЄС і НАТО. Очікується, що одним із головних питань буде оцінка ситуації та можливих кроків у відповідь на ескалацію з боку РФ, а також необхідність підтримки України з боку Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-