Зеленський призначив склад Консультативної ради для забезпечення прав і свобод захисників України

Зеленський призначив склад Консультативної ради для забезпечення прав і свобод захисників України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Питання Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України», яким затвердив Положення про Консультативну раду та її персональний склад.

Як передає Укрінформ, відповідний указ №152/2021 розміщено на сайті Глави держави.

"На зміну Указу Президента України від 12 березня 2021 року № 93 "Про Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України" перейменувати Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України, на Консультативну раду з питань забезпечення прав і свобод захисників України.

У зв'язку з цим у назві та тексті зазначеного Указу слова "Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України" замінити словами "Консультативну раду з питань забезпечення прав і свобод захисників України", - ідеться у документі.

Зазначається, що Консультативна рада займатиметься моніторингом додержання прав і свобод учасників Революції Гідності, ветеранів антитерористичної операції, військовослужбовців, які беруть участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також волонтерів і правозахисників.

Читайте також: Зеленський призначив голів РДА у трьох областях

Рада вноситиме пропозиції щодо захисту порушених прав згаданих осіб, помилування, забезпечення справедливого правосуддя та застосування амністії.

Крім того, Консультативна рада працюватиме над удосконаленням законодавства у сфері забезпечення прав і основоположних свобод осіб, які захищали Україну.

Рада складається з голови, двох заступників голови, секретаря та інших членів, які беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Читайте також: Зеленський показав деталі поїздки на передову

Очолила Консультативну раду радник заступника керівника Офісу Президента України Альона Вербицька. Заступниками голови Консультативної ради призначені народні депутати Ігор Герасименко та Єгор Чернєв. Секретарем Ради став радник керівника Офісу Президента України Андрій Ляхович.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Президент Володимир Зеленський утворив Консультативну раду з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-