Перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина невдовзі відбудуться - Резніков

Перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина невдовзі відбудуться - Резніков

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков припускає, що перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина відбудуться найближчим часом.

Про це Резніков сказав в ефірі "Свободи Слова Савіка Шустера" на телеканалі Україна повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, передає кореспондент Укрінформу.

"Невдовзі, я думаю, буде розмова трьох лідерів країн "Нормандського формату", без участі представника Кремля", - сказав Резніков.

Читайте також: Єрмак анонсував перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина

Він також додав, що ситуацію з ескалацією Росією на сході України сприймає як елемент інформаційної війни, яка є складовою гібридної війни.

Як повідомлялося, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак 5 квітня запевнив, що консультації у рамках Нормандського формату тривають. Він також анонсував, що перемовини трьох країн - України, Німеччини та Франції - відбудуться дуже скоро.

До цього, 30 березня президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін провели спільну розмову у форматі відеоконференції, однією з тем якої була ситуація на сході України. Лідери Франції та Німеччини, зокрема, наголосили, що Росії необхідно взяти на себе зобов'язання забезпечити режим припинення вогню на Донеччині й Луганщині та сприяти виходу з кризи із дотриманням Мінських угод.

Читайте також: Меркель закликала Путіна зменшити військову присутність поблизу України

Пізніше прессекретар Президента Юлія Мендель у коментарі Укрінформу зазначила, що Україна продовжує переговори з усіма країнами Нормандського формату й будь-які рішення без участі України щодо України не можуть і не будуть прийматися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-