США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

Укрінформ
Вашингтон і Берлін погоджуються щодо необхідності підтримки України на тлі нових провокацій з російської сторони, а також вважають за необхідне, аби Москва негайно припинила агресивну поведінку.

Про це йдеться в офіційному повідомленні речника Держдепартаменту США Неда Прайса за результатами розмови глав зовнішньополітичних відомств США й Німеччини, передає Укрінформ.

«Держсекретар Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ (ФРН - ред.) Гайко Маас наголосили на важливості підтримки України, яка протистоїть одностороннім провокаціям Росії на лінії зіткнення на Сході України, в окупованому Криму, а також вздовж українського кордону», - зауважили в Держдепі.

Читайте також: Кулеба - главі МЗС Франції: Ця ескалація містить елемент, якого ми раніше не спостерігали

Зазначається, що сторони також підкреслили «необхідність негайного припинення Росією зосередження військ (поблизу кордону з Україною – ред.)», а також риторики, спрямованої на розпалювання конфлікту.

Глави зовнішньополітичних відомств двох держав також обговорили ситуацію щодо Китаю й Афганістану, повідомили в Державному департаменті США.

Читайте також: Росія поширювала чутки про евакуацію з окупованих територій жінок і дітей - розвідка

Під час переговорів держсекретаря Ентоні Блінкена з главою МЗС Франції Івом Ле Дріаном сторони «підтвердили непохитну підтримку суверенітету й територіальній цілісності України», зазначили в Держдепартаменті.

Крім того, вони обговорили «необхідність припинення Росією її небезпечної та безвідповідальної риторики, накопичення військової сили в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також односторонніх провокацій РФ уздовж лінії зіткнення на сході України».

Читайте також: Росія має більше військ на українському кордоні, ніж будь-коли з 2014 року – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримки суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на Сході нашої держави, а також підведення російських військ до українського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-