Україна на кліматичному саміті ООН представить свої «зелені» амбіції

Україна на кліматичному саміті ООН представить свої «зелені» амбіції

Укрінформ
Україна має намір на кліматичному саміті ООН у Глазго восени цього року представити свій Другий Національно визначений внесок до Паризької угоди.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час організованої посольством Британії “Дискусії з послами: декарбонізація, СОР26, “зелена” економіка”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Віцепрем’єр зазначила, що Україна серйозно ставиться до майбутньої конференції ООН зі зміни клімату (СОР26), яка відбудеться у Глазго в листопаді 2021 року, оскільки питання зеленої трансформації економіки амбіцій сьогодні стало загальносвітовим.

У цьому контексті вона відзначила відновлення кліматичної активності США у цьому процесі, велику системну політику, яка запроваджується на рівні ЄС, а також те, що навіть генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг визначив питання зміни клімату як одне з важливих питань екологічної безпеки.

Читайте також: Посол Британії відзначила готовність України боротися зі змінами клімату

«Тому надзвичайно важливий політичний контекст ми вбачаємо у цьогорічному СОР26. В першу чергу Україна виходить з того, що ми дійсно є країною з певними високими кліматичними амбіціями, ми слідкуємо і доєднаємося до міжнародних політик у цьому напрямку. Звичайно, ми готові і будемо оголошувати нашу амбіцію щодо НВВ2 (Другий Національно визначений внесок України до Паризької угоди. – ред.) вже на саміті у Глазго», - сказала Стефанішина.

Вона також подякувала Італії за проведення у Мілані зустрічі напередодні СОР26 і висловила сподівання, що Україна буде представлена при обговоренні кліматичних питань у неформальному діалозі.

Читайте також: МВФ запустив новий інструмент для відстеження змін клімату

«Ми в Україні однозначно виходимо з того, що екологія і клімат – це нова економіка, ми говоримо про те, що ми перебуваємо на порозі великої передусім економічної трансформації структури економіки... Сьогодні дуже важливим в Україні є питання синхронізації секторальних політик і приведення їх у відповідність до єдиного знаменника, у тому числі в питаннях, які стосуються зовнішньої торгівлі, досягнення економічних показників, які вже були задекларовані Україною і будуть декларуватися надалі», - зазначила віцепрем’єрка.

Читайте також: Найбільше жителів Землі турбує зміна клімату — ЮНЕСКО

На її переконання, Україна має бути безпосереднім учасником глобальних дискусій з питань зміни клімату, а голос нашої країни має бути почутий «на рівні таких конференцій як у Глазго або будь-яких інших форматів».

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 16 березня під час наради з обговорення підготовки другого Національно-визначеного внеску України до Паризької угоди наголосив, що затвердження внеску стане кроком, що наблизить Україну до Європейського зеленого курсу та до виконання положень Угоди про асоціацію з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-