Резніков про Nord Stream 2: Москва зможе вирішувати, яким країнам давати газ, а яким — ні

Резніков про Nord Stream 2: Москва зможе вирішувати, яким країнам давати газ, а яким — ні

Укрінформ
Запуск газопроводу Nord Stream 2 з Росії до Німеччини матиме негативні наслідки для національної безпеки України.

Як передає Укрінформ, про це у колонці американської газети The Wall Street Journal написав віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

«На відміну від нападу на Крим, який став несподіваним, завершення будівництва трубопроводу (Nord Stream 2 - ред.) матиме цілком передбачувані наслідки для нашої національної безпеки. Україна буде непоправно ослаблена, як тільки Росія отримає нове пряме газове сполучення з Німеччиною», - заявив він.

Читайте також: Німецький регулятор залишив у силі дозвіл на будівництво Nord Stream 2

За словами Резнікова, Кремль вже неодноразово продемонстрував бажання використовувати енергоносії для просування власних амбіцій.

Він також зазначив, що для Європи буде дуже нерозумним кроком збільшити свою залежність від російської державної компанії «Газпром», адже це дасть Москві прямий контроль вирішувати, яким країнам продовжувати постачання газу, а яким ні.

Читайте також: Росія намагається обходити запроваджені проти Nord Stream 2 санкції – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, питання Nord Stream 2 є одним із найскладніших напрямів американської дипломатії у відносинах з Німеччиною. Адміністрація Байдена, яка задекларувала наміри відновити близькі відносини з офіційним Берліном, відчуває тиск із вимогою припинення будівництва Nord Stream 2 з боку Конгресу США.

За даними компанії Nord Stream 2 AG, наразі прокладено 2339 км з 2460 км, що становить 95% всієї довжини газопроводу.

Рік тому завдяки американським санкціям будівництво було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Його противниками також є США, Польща і країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-