Варшава продовжить політику підтримки України - глава МЗС Польщі

Варшава продовжить політику підтримки України - глава МЗС Польщі

Укрінформ
Варшава продовжуватиме політику підтримки суверенітету й територіальної цілісності України та невизнання незаконної анексії Криму, окупації частин Луганської та Донецької областей.

Про це глава МЗС Польщі Збігнєв Рау заявив після завершення візиту до Києва 8 квітня, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на РАР.

“Метою мого візиту було підтвердити нашу політику, що Україна не є самотньою у захисті суверенітету, територіальної цілісності і непорушності кордонів, що Україна має право захищатися”,- підкреслив Рау.

За його словами, що під час переговорів з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, головою української делегації в ТКГ Леонідом Кравчуком та віцепрем’єр-міністром Олексієм Резніковим ішлося про загрози для миру в Європі у контексті завершення будівництва газопроводу Nord Stream 2 й ескалації ситуації на Сході України.

“Ми чітко бачимо, що цей проєкт дозволяє синхронізувати політичний, економічний й військовий тиск. Цей трубопровід, якщо він буде запущений, створить очевидну і тривалу загрозу для миру в Європі”, - підкреслив глава польської дипломатії.

За його словами, польська сторона погодилася, що збільшення присутності і військової активності Росії в окупованому Криму “має бути враховане у процесі формування і провадження політики невизнання анексії Криму і порушення територіальної цілісності України”.

Читайте також: Глава МЗС Польщі обговорив ситуацію на сході України з Кравчуком і Резніковим

"Залежно від розвитку ситуації партнери України мають бути готовими вести серйозну дискусію про обсяги й критерії вибіркової співпраці з країнами, які порушують фундаментальні норми міжнародного права”, - наголосив Рау.

Він нагадав, що в січні 2022 року Польща очолить головування в ОБСЄ, й запевнив, що країна й надалі підтримуватиме мирне врегулювання конфліктів, непорушність кордонів і право кожного народу самостійно обирати альянси і моделі розвитку.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау 8 квітня відвідав Україну з робочим візитом на запрошення українського колеги Дмитра Кулеби.

Фото: WYBORCZA.PL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-