Кулеба обговорив із Міятович захист прав людини на тимчасово окупованих територіях

Кулеба обговорив із Міятович захист прав людини на тимчасово окупованих територіях

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович активізувати зусилля для налагодження моніторингу ситуації з правами людини на окупованих територіях України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

“Дмитро Кулеба розповів Дуні Міятович про систематичні порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та в Криму”, - йдеться в повідомленні.

Він закликав комісара Ради Європи з прав людини активізувати зусилля для налагодження регулярного моніторингу, у тому числі дистанційного, ситуації з правами людини на окупованих територіях відповідно до принципів міжнародного права та норм національного законодавства України.

Глава МЗС окремо зупинився на звільненні українських громадян, яких Російська Федерація незаконно утримує за ґратами.

“Розраховуємо на посилення ролі комісара Ради Європи з прав людини як в контексті моніторингу дотримання прав незаконно затриманих українців, так і для їхнього найскорішого звільнення”, - наголосив український дипломат.

Читайте також: Жовква розповів єврокомісару Міятович про порушення прав людини на окупованих територіях

Керівник зовнішньополітичного відомства привернув увагу до загострення РФ безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та в Криму, що матиме наслідком погіршення й так складної ситуації з правами людини.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, у РФ і на тимчасово окупованих територіях Криму та Донецької і Луганської областей незаконно утримуються 413 українців.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-