Термін «громадянська війна» щодо України є спотворенням реальності - австрійський експерт

Термін «громадянська війна» щодо України є спотворенням реальності - австрійський експерт

Укрінформ
Росія веде загарбницьку війну проти України, і називати "громадянської війною" ці події означає зумисно спотворювати реальність.

Про це заявив генеральний секретар "Пан'європейського руху Австрії" Райнгард Клучек, коментуючи кореспондентові Укрінформу використання австрійською газетою Der Standard терміну "громадянська війна" щодо подій на Сході України.

"Коли одна країна нападає на іншу країну, анексує частину її території, тероризує іншу частину з використанням банди злочинців, то це не громадянська війна, а загарбницька війна. Проте знову і знову трапляється, що у якісних медіа говориться про громадянську війну або ж називаються сепаратистами банди, які за допомогою Москви розбудували на Донбасі владу терору", - заявив Клучек.

Читайте також: Чиновникам не можна буде мати подвійного громадянства – Данілов

На його переконання, в Україні можуть бути "сепаратисти", які мріють про "анексію" Росією, однак без масивної військової підтримки з боку Москви "їх би погнали під три чорти домогосподарки дерев’яними ложками".

"Після семи років війни між Росією та Україною термін "громадянська війна" для цього конфлікту вже не можна розцінювати як необережність, а є великим спотворенням реальності", - наголосив Клучек.

Читайте також: Данілов розповів, скільки тривала підготовка санкцій проти Медведчука

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Австрії Олександр Щерба висловив обурення використання австрійською газетою Der Standard терміну «громадянська війна» для опису розпочатого Росією збройного конфлікту на Сході України та подальшої окупації частини української території.

Читайте також: РНБО проводить аудит указів Януковича, щоб визначити їх вплив на нацбезпеку - Данілов

У середу Der Standard прибрала з своєї публікації про Україну слова "громадянська війна" з нібито цитати Президента Володимира Зеленського, однак залишила цей термін російської пропаганди у заголовку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-