Австрійська газета Standard виправила перекручену цитату Зеленського про «громадянську війну»

Австрійська газета Standard виправила перекручену цитату Зеленського про «громадянську війну»

Фото
Укрінформ
Австрійська газета Der Standard у своїй публікації про Україну прибрала слова «громадянська війна» з нібито цитати Президента Володимира Зеленського, однак залишила цей термін російської пропаганди у заголовку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це свідчать внесені правки до відповідної статті про Україну.

«У попередній версії йшлося про «громадянську війну на Донбасі», але президент говорив про «війну», - зазначається в короткому дописі, розміщеному 7 квітня після обіду наприкінці статті.

Мова йде про опублікований у вівторок матеріал під заголовком «Україна хоче вступити до НАТО, знову спалахує громадянська війна». При цьому в статті було не просто використано наратив російської пропаганди про «громадянську війну» на сході України, а ці слова ще й були подані як нібито цитата Президента України Володимира Зеленського.

«Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є «єдиним способом закінчити громадянську війну на Донбасі», - йшлося у статті.

Наразі в обох місцях тексту, де була ця нібито цитата українського президента, внесено правки, і текст звучить наступним чином: «Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є «єдиним способом закінчити війну на Донбасі».

Водночас, австрійська газета залишила термін «громадянська війна» у заголовку.

Читайте також: Захід має рішуче відповісти на провокацію МосквиWelt

Як повідомляв Укрінформ, раніше посол України в Австрії Олександр Щерба висловив обурення з приводу використання австрійською газетою Der Standard терміну «громадянська війна» для опису розпочатого Росією збройного конфлікту на сході України та подальшої окупації частини української території. Він також закликав австрійську газету до "чесної дискусії з приводу того, що ви називаєте «громадянська війна».

У коментарі кореспонденту агентства Щерба вказав на те, що раніше ця австрійська газета відмовила йому у публікації гостьового коментаря як реакції на статтю австрійського архітектора Вольфа Прікса, бюро якого проєктує оперу в окупованому Росією Криму. У тій статті під назвою «Ми будуємо не для Путіна» керівник віденського Coop Himmelblau виправдовував діяльність свого бюро в інтересах авторитарного кремлівського режиму на окупованій території, а також заявляв, що український посол «у постсталіністському тоні» вимагав від нього припинити роботу у Севастополі та спричинив медійну атаку проти Coop Himmelb(l).

За словами Щерби, Der Standard відмовився тоді опублікувати його коментар-реакцію, пояснивши це тим, що «було прийнято рішення не починати дискусію». Втім, пізніше гостьовий коментар українського посла України на цю тему вийшов в іншій провідній австрійській газеті – Die Presse.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-