ЦВК чекає даних від судів для встановлення результатів довиборів у Раду

ЦВК чекає даних від судів для встановлення результатів довиборів у Раду

Укрінформ
Центральна виборча комісія очікує відомостей про наявність судових позовів щодо проміжних виборів народних депутатів у одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область) та рішень судів щодо ситуації в окрузі №87 (Івано-Франківська область).

Про це розповів голова ЦВК Олег Діденко на засіданні комісії у середу, повідомляє Укрінформ.

"Щодо 50-го виборчого округу Центральна виборча комісія сьогодні очікує відомості від суду щодо наявності чи відсутності судових процесів за результатами дій окружної виборчої комісії в цьому окрузі", - зазначив він.

Якщо таких позовів немає, то, за словами Діденка, ЦВК переходитиме до встановлення офіційних результатів виборів на 50-му окрузі.

Водночас він зауважив, що на 87-му окрузі наразі тривають судові розгляди "в значній кількості справ".

Читайте також: ЦВК про 87-ий округ: Це вибори, де результати встановлять суди

"Відповідні рішення судів можуть вплинути на остаточні відомості, які будуть занесені до протоколу про результати виборів", - підкреслив голова ЦВК.

Він нагадав, що рішення судів є обов'язковими, у тому числі й для ЦВК.

"Центральна виборча комісія сподівається якнайшвидше отримати ці рішення судів і вже з їхнім урахуванням вживати наступні кроки для того, щоб встановити результати виборів у цьому окрузі", - пояснив Діденко.

Читайте також: Івано-Франківська облрада вимагає визнати довибори в Раду на 87-му окрузі недійсними

Раніше під час онлайн-включення на Фейсбуці голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська поінформувала, що у 8-му адміністративному апеляційному суді Івано-Франківської області розглядається вісім справ щодо виборів на 87-му окрузі.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 28 березня відбулися проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область).

2 квітня Центральна виборча комісія прийняла протокол окружної виборчої комісії № 50 (Донецька область) щодо встановлення підсумків голосування.

Згідно з опублікованими на сайті ЦВК даними в 50-му окрузі перемогу здобув кандидат від партії "Порядок" Андрій Аксьонов, який набрав 65,46% або ж 19 949 голосів виборців.

На 87-му окрузі підрахунок голосів закінчився на 8-му добу, на п'яти дільницях вибори визнали недійсними. 4 квітня на сайті ЦВК з'явилися дані 100% протоколів ДВК, згідно з якими перемогу на довиборах до ВР у цьому окрузі здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Поліція розпочала 17 кримінальних проваджень щодо проміжних виборів в ОВО № 87.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-