Єнін — про катастрофу літака МАУ: Іран не назвав імена обвинувачених чиновників

Єнін — про катастрофу літака МАУ: Іран не назвав імена обвинувачених чиновників

Укрінформ
Україні не відоме ім’я жодного з десяти іранських посадовців, яким прокуратура Ірану висунула обвинувачення у зв'язку зі збиттям пасажирського літака «Міжнародних авіаліній України» у січні 2020 року.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24» 7 квітня, передає Укрінформ.

Він констатував, що вже неодноразово відбувалися певні інформаційні «зливи» в масмедіа Ірану, які згодом не підтверджувалися.

«На превеликий жаль, з цих десяти осіб, яким начебто пред’явлено обвинувачення, українська сторона не знає жодного конкретного імені. Іранська сторона до цього часу не передала нам жодної з цих деталей, відповідно, ми не можемо знати, чи це саме ті особи, які дійсно мають причетність до цієї катастрофи, чи ні», - сказав Єнін.

Він зауважив, що Україна неодноразово закликала іранську сторону до більшої прозорості як у напрямку технічного розслідування, так і кримінально-правового переслідування осіб, причетних до збиття «Боїнга». Однак іранська сторона «виключно формально» ставиться до виконання своїх міжнародно-правових зобов’язань, зазначив заступник міністра.

Читайте також: Катастрофа літака МАУ: Єнін обговорив зі спецпредставником Держдепу звіт Ірану

«Всі обіцянки залишаються виключно на словах. Справа, на превеликий жаль, не рухається вперед», - констатував Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура Ірану 6 квітня висунула обвинувачення проти десятьох посадових осіб у зв'язку зі збиттям пасажирського літака МАУ у січні 2020 року.

Літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, був збитий 8 січня 2020 року в Ірані. На його борту перебували 176 людей - громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі вони загинули.

Іранська влада після кількох днів заперечень визнала, що український літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у справі про катастрофу українського літака над Тегераном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-