Данілов пояснив, чому заміна Степанова на посту міністра зараз не на часі

Данілов пояснив, чому заміна Степанова на посту міністра зараз не на часі

Укрінформ
Попри незадовільну ситуацію в питанні вакцинальної кампанії проти коронавірусу, відправляти у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова наразі не на часі.

Як передає Укрінформ, про це Секретар РНБО Олексій Данілов заявив в інтерв’ю виданню “LB.ua”.

«Не на часі зараз змінювати Степанова – на ньому зараз всі контакти щодо вакцинації», - наголосив Данілов.

Він також вважає, що темпи і рівень вакцинації в Україні вкрай низькі, а «задоволених цим питанням в країні сьогодні немає». Водночас називати конкретних винуватців ситуації, що склалася в медичній сфері, Данілов відмовився, анонсувавши велике засідання РНБО вже найближчим часом.

Читайте також: «Слуги народу» розглянуть питання відставки Степанова у разі провалу вакцинації - Верещук

«Ми готуємо окреме велике засідання Ради нацбезпеки щодо медичної сфери. Не тільки по ковіду. Щодня у нас помирає 2 000 осіб, і ковід серед причин не на першому місці. Засідання має показати, в якому ми стані, де наші лікарі, медичний персонал, кого ми випускаємо з вишів. Наша країна – одна з перших за кількістю вищих навчальних закладів. Але чи випускають вони потрібних у сучасному світі фахівців? Відповідь не зовсім нас задовольняє. Ми продовжуємо випускати менеджерів, туристичних агентів, юристів абощо», - поскаржився Данілов.

Читайте також: Степанов має до кінця відпрацювати кейс із вакцинацією - Подоляк

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня під час засідання Кабінету Міністрів міністр охорони здров'я Максим Степанов повідомив, що Україна має отримати 32 млн доз вакцини проти коронавірусу, які будуть поставлені протягом 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-