Захід має готувати нові санкції на випадок посилення агресії РФ проти України - німецькі ЗМІ

Захід має готувати нові санкції на випадок посилення агресії РФ проти України - німецькі ЗМІ

Укрінформ
Російська військова демонстрація сили на кордоні з Україною нарешті має змусити ЄС зайняти чітку позицію та діяти разом із США у справі стримування агресії проти України.

Захід має підготувати нові санкції, які вдарили б по РФ сильніше за попередні, і які можна було б запровадити у разі нової агресії проти України. Така думка висловлюється у статті в німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

«Ніхто не повинен бути впевнений, що російський президент не хоче закінчувати розпочате у 2014 році. Після того, як Україна в цілому втрачена для російських претензій на владу, Володимир Путін все ще має можливість збільшити свої земельні надбання, покращити доступ до Криму та закріпити поділ України, просуваючи проєкт «Новоросії» на її сході», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Врегулювання на сході України: генерал Брідлав вважає, що США мають бути за столом переговорів

Путін може вважати, що настав правильний час: світ перебуває у полоні пандемії коронавірусу, держави ЄС зайняті собою. Це може, зокрема, пояснити, чому так мало уваги приділяється зростанню напруженості на російсько-українському кордоні. Наміри Путіна можна лише припускати, але політики на Заході повинні розглянути кілька варіантів, закликає автор. Пересування військ може служити як залякуванням, так і фактичною підготовкою до війни, констатує журналіст. Також Путін може мати намір перевірити нерви нового президента США Джо Байдена, який роздратував його, назвавши «вбивцею».

Читайте також: У Бундестазі засудили перекидання російських військ до кордонів України

Можливо, Путін ще не визначився з наступними кроками. Саме ця двозначність змушує Захід бути чітким у своїй поведінці. У 2014 році Путін був, мабуть, здивований різкою реакцією та помітними санкціями. «Цього разу керівник Кремля неодмінно повинен знати, у що він вв’язується», - наголошується у статті.

Небезпека полягає в тому, що російське керівництво вважає, що розуміє ціну нового нападу, тим більше, що вони звикли до економічних втрат від попередніх санкцій. Росія вже давно списала з рахунків свої відносини з ЄС, як запевнив міністр закордонних справ Сергій Лавров Високого представника ЄС Жозепа Борреля під час поїздки того до Москви.

Читайте також: Депутати Європарламенту закликали Росію зупинити нарощування військ на кордоні з Україною

«Зрештою, разом із Байденом у Білому домі, Захід тепер має ще один шанс вийти на єдиний фронт. Тепер він повинен вчасно дати зрозуміти, що для Росії ситуація може погіршитися. Слід загрожувати санкціями, які вдарять по російському енергетичному апарату та його економічній базі набагато сильніше, ніж попередні», - пише автор.

Стриманість, за його словами, це далеко не лише військовий інструмент, але також форма політичного спілкування. Якщо Німеччина та Франція зараз закликають до стримування з обох сторін, це навряд чи стане серйозним попередженням у Москві. «Якщо ж Росія нападе на Україну, це, зрозуміло, покінчить з проєктом «Північний потік-2». Принаймні, це має бути чітко заявлено тепер», - йдеться у статті.

Читайте також: У ЗСУ є ресурс для стримування вторгнення з окупованого Криму — генерал-лейтенант Романенко

Автор нагадує, що 7 років тому сталося те, що до того часу було складно собі уявити: найбільша держава світу напала на свого сусіда на заході. Спочатку за допомогою «замаскованої військової сили» взяла під контроль український Крим, анексувала півострів і розпочала війну на сході України за допомогою нерегулярних військ. Сім років - це короткий час, але цього було достатньо, щоб деякі люди забули причину санкцій проти Росії та жалюгідні відносини між Заходом та керівництвом у Москві, вони шукають винних у Вашингтоні, Брюсселі та Берліні, пише автор. Російське «військове шоу» та демонстрація сили на кордонах України зараз допомагають відновити пам’ять. Передусім це змушує їх вважати подібне за можливе та ймовірне, підсумовує автор матеріалу.

Як повідомлялось, ситуація на російсько-українському кордоні останніми днями загострилися через стягування російських військ. Також загострення фіксується на сході України, де активізувалася діяльність і провокації проросійських бойовиків, які постійно порушують режим припинення вогню та вбивають українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-