Центр протидії дезінформації розпочав роботу

Центр протидії дезінформації розпочав роботу

Фото, відео
Укрінформ
Центр протидії дезінформації уже розпочав роботу, він розташований наразі у будівлі Офісу Президента й має стати ефективною зброєю для захисту незалежності й безпеки України.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час представлення очільниці Центру Поліни Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми з радістю можемо говорити, що цей Центр не тільки вже створений, а він вже почав працювати, і сьогодні з великою радістю представляємо очільницю цього дуже важливого, стратегічного для нас органу пані Поліну Лисенко", - сказав Єрмак.

Він нагадав, що Центр створено на базі РНБО, офіс Центру почав працювати в Офісі Президента, та висловив сподівання, що у майбутньому це буде потужний центр і отримає окрему будівлю.

За словами очільника ОП, Центр у своїй роботі буде об'єднувати відповідні державні установи, які стосуються інформсфери, а також спеціальні органи, органи розвідки та нацбезпеки.

"Така структура медичного лікування інформаційного простору дуже швидко займе важливе місце в українському й міжнародному суспільстві", - переконаний Єрмак.

Він додав, що новостворена структура стане ефективною зброєю, яка захищатиме незалежність і безпеку нашої країни.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 2 квітня призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

Лисенко у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук.

Читайте також: Протидія дезінформації: Ткаченко розповів про співпрацю з центром при РНБО

У 2013-2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії.

З квітня 2015 року до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України.

До березня 2020 року обіймала посаду начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: Центр інформбезпеки працюватиме з різними форматами й аудиторіями — Цибульська

Також працювала керівником проєкту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів. Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію Офісу Генерального прокурора та ФБР.

З вересня 2020 року – директор Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ «Укрзалізниця».

Центр протидії дезінформації створений рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня, яке було введене в дію указом Президента від 19 березня.

Читайте також: Держава у протидії дезінформації повинна акцентувати на загрозах боку РФ - Шевченко

Анонсуючи початок роботи Центру, Президент зазначав, що у майбутньому він має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-