«Партія Шарія» позивається до столичного управління СБУ

«Партія Шарія» позивається до столичного управління СБУ

Укрінформ
До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулася «Партія Шарія» з позовом проти Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області.

Про це повідомляє пресслужба ОАСК, передає Укрінформ.

«Позивач просить суд визнати протиправним дії ГУ СБУ у м. Києві та Київській області щодо складення та надсилання до Міністерства юстиції України листа про порушення «Партія Шарія» українського законодавства. Зокрема, йдеться про оскарження листа №51/12-1601 від 4 березня 2021 року за підписом начальника Головного управління Олега Головаша», - ідеться в повідомленні.

Суд нині вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Читайте також: Шарій програв Фейгіну в литовському суді й виплатить компенсацію

В ОАСК нагадали, що у його провадженні перебуває справа за позовом Мін’юсту щодо заборони діяльності «Партії Шарія», яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Як повідомлялося, 16 лютого Анатолію Шарію оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Читайте також: Генерал СБУ: Шарій — один із ключових елементів інформаційної боротьби РФ проти України

22 лютого Шарія викликали для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як переховування від слідства. За словами адвоката блогера, Шарій перебуває на території ЄС і має статус біженця, і його поява в Україні поки що неможлива.

25 лютого в СБУ повідомили, що Шарій оголошений в державний розшук.

2 березня стало відомо, що суд дозволив правоохоронцям затримати Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-