Мир на сході України: Мендель анонсувала певні досягнуті домовленості

Мир на сході України: Мендель анонсувала певні досягнуті домовленості

Укрінформ
Україна продовжує переговори на різних рівнях, у тому числі з країнами "Нормандського формату" й Офіс Президента незабаром покаже певні досягнуті домовленості щодо процесу перемовин у питанні досягнення миру.

Про це розповіла прессекретар глави Української держави Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом", повідомляє Укрінформ.

"Україна продовжує вести переговори на різних рівнях, зокрема з країнами Нормандського формату (до якого входять Україна, Німеччина, Франція, Росія, — ред.). Незабаром Офіс Президента вийде з певними досягнутими домовленостями, з певними результатами з питання, як проходять перемовини щодо досягнення миру. Якою б не була ситуація — ми все одно будемо йти в напрямку досягнення миру. Така позиція Президента Володимира Зеленського та його команди", - сказала Мендель.

Водночас вона підкреслила, що мир — це не просто абстрактна цінність, а це - можливість підіймати промисловість, створювати робочі місця, розвинена інфраструктура, комфортні для всіх школи, лікарні.

У цьому контексті, коментуючи нещодавню розмову канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента Росії Володимира Путіна, речниця президента України підкреслила, що лідери трьох країн говорили про багато проблем - від боротьби з коронавірусом, вакцинації, ситуації на Близькому Сході й, звичайно, порушувалось питання ситуації на Донеччині й Луганщині.

Читайте також: Франція і Німеччина оприлюднили спільну заяву щодо ескалації на Сході України

Мендель наголосила, що сьогодні на сході України триває єдиний військовий конфлікт в Європі й ця війна залишається одним з найголовніших питань міжнародного порядку денного. Тому, на її думку, це правильно, що Донецьку й Луганську області згадують в перемовинах.

"Але одна справа, коли про Донбас кажуть, висловлюють свою точку зору. І зовсім інша — коли приймаються якісь рішення. І у світовій дипломатії в принципі неможливо, щоб рішення по будь-якій країні приймалися без її участі. Особливо, коли ми говоримо про такий напружений конфлікт, який відбувається на Донбасі", - зауважила прессекретар глави Української держави й вкотре запевнила, що жодне рішення щодо України без участі України не приймається і прийматися не може.

Читайте також: Байден запевнив Зеленського, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін провели спільну розмову у форматі відеоконференції, однією з тем якої була ситуація на сході України. Лідери Франції та Німеччини, зокрема, наголосили, що Росії необхідно взяти на себе зобов'язання забезпечити режим припинення вогню на Донеччині й Луганщині та сприяти виходу з кризи із дотриманням Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-