В ОП готують законопроєкти про кримінальну відповідальність за контрабанду - Данілов

В ОП готують законопроєкти про кримінальну відповідальність за контрабанду - Данілов

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський найближчим часом має внести до парламенту законопроєкти щодо відновлення кримінальної відповідальності за контрабанду.

Про це заявив серетар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найближчим часом Президент України внесе зміни (законопроєкти - ред.) в шість законодавчих актів нашої країни, якими буде поновлено кримінальну відповідальність за будь-яку контрабанду", - сказав він.

Ланілов зазначив, що наразі в Україні спостерігається ситуація з контрабанбою, оскільки раніше народні депутати "взагалі зняли будь-яку відповідальність за те, що люди займаються контрабандою".

Читайте також: Україна запровадила санкції проти топдесятки контрабандистів - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що за результатами засідання РНБО 2 квітня вперше в історії України запроваджено персональні санкції щодо осіб, які очолюють так звану топдесятку українських контрабандистів. Він наголосив, що за розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, які недоотримав державний бюджет.

Також повідомлялося, що після засідання Ради національної безпеки і оборони понад 100 працівників Держмитслужби, серед яких – керівники митниць та митних постів, були відсторонені від виконання своїх посадових обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-