Гарна новина: Порошенко прокоментував розмову Байдена із Зеленським

Гарна новина: Порошенко прокоментував розмову Байдена із Зеленським

Укрінформ
П'ятий президент України Петро Порошенко назвав гарною новиною, яку з нетерпінням чекали в Україні телефонну розмову між Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом США Джо Байденом.

Про це Порошенко написав у Фейсбуці.

"Гарна новина, на яку з нетерпінням чекали в Україні. Можливо, навіть більше в опозиції, ніж у владних коридорах. Зі свого досвіду тривалих розмов із Джо Байденом — від складних до приємних — не мав жодних сумнівів, що як президент США він був, є і завжди залишатиметься твердим та принциповим у своїй підтримці України", - написав Порошенко.

На думку Порошенка, сьогоднішній контакт Байдена із Зеленським дуже на часі. "Російський агресор не соромиться грати м‘язами на наших кордонах. У Кремлі продовжують розігрувати карту української капітуляції. Путін збільшує ставки і, певне, розраховував на близьку перемогу", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Байден запевнив Зеленського, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії

За його словами, тепер, коли в гру увійшов давній друг України, найбільш досвідчений і обізнаний в українських справах глава Білого дому, українська боротьба отримала таку необхідну і вчасну «вакцину» від російського агресора. А українська влада — чіткі та зрозумілі сигнали щодо очікувань на шляху необхідних реформ. Передусім у сфері боротьби з корупцією, верховенства права, справжньої судової реформи, забезпечення демократичного розвитку України на засадах політичної конкуренції, а не інструменталізації владних впливів.

"Трагічний контекст першої телефонної розмови, пов’язаний із тривожним розвитком безпекової ситуації у протидії російській агресії, не підміняє вагомого значення контакту Вашингтона з Києвом на найвищому рівні. Попереду багато роботи, в якій ключовими залишатимуться наша незламна єдність і солідарність", - наголосив п'ятий президент.

Читайте також: Про що говорили президенти України та США: Єрмак розповів деталі

Як повідомляв Укрінформ, розмова Джо Байдена й Володимира Зеленського відбулася в п’ятницю. За інформацією ЗМІ, вона тривала щонайменше 30-40 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-