Кулеба обговорив з главою МЗС Британії ескалацію з боку Росії

Кулеба обговорив з главою МЗС Британії ескалацію з боку Росії

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домінік Рааб обговорили військову та дезінформаційну ескалацію з боку Росії.

Як повідомляє пресслужба МЗС, про це йшлося під час телефонної розмови, передає Укрінформ.

“Російська пропаганда не полишає спроб нав’язати хибну думку про якісь нібито плани України здійснити якісь військові дії або провокації. Це повна нісенітниця. Україна ніколи не прагнула і не прагне ескалації, Україна завжди прагнула і прагне миру”, - зауважив Кулеба.

Рааб запевнив Кулебу, що Лондон уважно стежить за діями Росії. Він підтвердив, що Велика Британія повністю солідарна з Україною і висловив переконання, що будь-яка спроба Росії піти на масштабну військову ескалацію матиме для неї тяжкі наслідки.

Сторони обговорили посилену політичну і безпекову взаємодію України та Великої Британії на тлі загострення Росією безпекової ситуації.

Читайте також: Агресія з боку РФ: Таран обговорив ситуацію на кордонах України з міністром оборони Британії

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня Росія вдалася до ескалації на сході України. Зокрема, 26 березня внаслідок обстрілу з боку російських окупантів в районі населеного пункту Шуми на Донеччині загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень. Крім того, за повідомленнями розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-