Загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію з ЄС досяг 54% - Стефанішина

Загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію з ЄС досяг 54% - Стефанішина

Укрінформ
Загальний прогрес виконання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом із 2014 року досяг на сьогодні 54%.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила в інтерв’ю виданню Главком

“Якщо говорити про виконання угоди загалом, то за 2020 рік прогрес справді невеликий (34%), однак загальний прогрес (з 2014 до сьогодні – ред.) підтягнуто до 54%. При цьому треба розуміти, що основний обсяг зобов’язань розрахований на перші п’ять років виконання угоди. Наразі кількість цих зобов’язань дуже маленька”, - сказала Стефанішина.

Віцепрем’єрка підкреслила, що, незважаючи на невеликий прогрес у 2020 році, показники виконання угоди з моменту її підписання суттєво зростають.

Читайте також: Стефанішина вважає, що Україні вже місце серед кандидатів на членство в ЄС

“Якщо ми подивимося всю динаміку виконання Угоди про асоціацію за період з 2014 року до тепер, то показники за останній рік суттєво зросли. Наприклад, у сфері транспорту динаміка прогресу з адаптації законодавства та регулювання з 2014 року ніколи не перевищувала 16% річного плану, і то це вважалося успіхом. За 2020 рік цей прогрес – на рівні повних 50%”, - зазначила вона.

На переконання Стефанішиної, Україна вже довела, що виконує Угоду про асоціацію, повністю перевівши на європейські правила систему торгівлі промисловою продукцією та розробивши конкурентне законодавство.

Вона зауважила, що наразі виконання угоди залежить більшою мірою від європейської сторони.

Читайте також: Ольга Стефанішина, Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

У цьому контексті Стефанішина нагадала про домовленість провести спільну оцінку виконання угоди, яка буде презентована на наступному саміті Україна-ЄС.

Як повідомлялося, у жовтні 2020 року у Брюсселі відбувся 22-й саміт Україна-ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-