У РНБО розробляють різні сценарії реагування на спроби Росії дестабілізувати ситуацію - Данілов

У РНБО розробляють різні сценарії реагування на спроби Росії дестабілізувати ситуацію - Данілов

Укрінформ
В РНБО здійснюють цілодобовий моніторинг ситуації та розробляють різні сценарії реагування на спроби Росії дестабілізувати ситуацію.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Ради національної безпеки і оборони України, про це секретар РНБО заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою.

"Сторони обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, зокрема в контексті ескалації російського впливу на сусідню Білорусь та підготовки до російсько-білоруських стратегічних навчань "Запад-2021", - ідеться в повідомленні.

За словами Данілова, Апарат РНБО здійснює цілодобовий моніторинг ситуації та розробляє різні сценарії реагування на розвиток подій. "РФ, на жаль, не має наміру припиняти спроби дестабілізації ситуації в регіоні", - сказав він.

Данілов додав, що підтримка з боку стратегічних партнерів України є вкрай важливою для протидії російській гібридній загрозі.

Читайте також: Спільні навчання з НАТО допоможуть покращити ситуацію на сході України - ОП

Секретар РНБО висловив подяку канадській стороні за всебічну допомогу Україні. "Канада – це наш надійний друг і партнер", - сказав він.

Своєю чергою, посол Канади відзначила рішучість України у питаннях санкційної політики і заявила про незмінність підтримки з боку Канади на шляху до відновлення територіальної цілісності і суверенітету над тимчасово окупованими територіями України.

Як повідомляв Укрінформ, за останніми даними, Росія стягує до кордонів України війська і техніку. Контрольовані РФ сили в ОРДЛО продовжують порушувати режим припинення вогню.

Головне управління розвідки Міністерства оборони попередило, що РФ готова до широкомасштабних провокацій проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-