Міністр Остін засудив ескалацію з боку Росії - Пентагон

Міністр Остін засудив ескалацію з боку Росії - Пентагон

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін засудив агресивні та провокаційні дії Росії, спрямовані на ескалацію збройного конфлікту на сході України.

Про це повідомили у Пентагоні за результатами розмови глав оборонних відомств США й України, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр Остін підтвердив непохитну підтримку США суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України. У розмові з міністром Тараном він засудив недавню ескалацію агресивних і провокаційних дій Росії на сході України, а також висловив співчуття з приводу загибелі чотирьох українських військових 26 березня», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначається, Остін підтвердив готовність США сприяти розбудові можливостей Збройних Сил України з метою посилення ефективності захисту від російської агресії.

Читайте також: У Держдепі нагадали, що Україна є партнером США

Як повідомлялося, за останніми даними, Росія стягує до кордонів України війська та техніку. При цьому контрольовані РФ сили в ОРДЛО продовжують порушувати режим припинення вогню.

У цьому контексті в четвер відбулася телефонна розмова міністрів оборони США й України. Глава Пентагону висловив готовність підтримувати Україну в умовах агресії Росії. У разі ескалації Сполучені Штати не залишать Україну наодинці й не допустять реалізації агресивних намірів РФ, заявив міністр оборони США.

Читайте також: Волкер пояснив, чому Росія вдається до військового нагнітання

З 2014 року Сполучені Штати виділили Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад $2 мільярди, У тому числі нещодавно - $125 мільйонів, які охоплюють оборонну зброю та інші ключові засоби підвищення управління, контролю, ситуаційної обізнаності ЗСУ.

Фото: Carlos Bongioanni/Stars And Stripes

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-