МЗС відреагувало на скандал зі світлинами українських дипломатів у Росії

МЗС відреагувало на скандал зі світлинами українських дипломатів у Росії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вимагає від влади Росії забезпечити особисту безпеку і недоторканність українських дипломатів.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у заяві МЗС у зв’язку із провокацією проти співробітників Посольства України в РФ.

"30 та 31 березня в Москві невідомі особи розклеїли на парканах навпроти будівлі Посольства України в Російській Федерації плакати зі світлинами дипломатів посольства і коментарями образливого характеру. Були також завдані ушкодження службовому авто української дипмісії, яке перебувало на стоянці у місті", - сказано в заяві.

У МЗС наголосили, що розглядають цю провокацію як чергове грубе порушення Росією положень Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року, в якій містяться зобов'язання приймаючої сторони запобігати будь-якому порушенню спокою дипломатичних представництв або образі їхньої гідності, надання гарантій безпеки, недоторканності і поваги дипломатичного агента.

Читайте також: Акція з портретами російських дипломатів: у МЗС відреагували на ноту Москви

"Вимагаємо від російської сторони вжити невідкладних заходів для проведення ретельного розслідування того, що сталося, притягнення винних до відповідальності, недопущення надалі подібних акцій і забезпечення умов для особистої безпеки і недоторканності українських дипломатів в РФ", - ідеться в заяві.

У зовнішньополітичному відомстві зауважили, що Посольство України в Москві направило до МЗС РФ ноту протесту у зв'язку із зазначеною антиукраїнською акцією.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня до МЗС Росії викликали тимчасового повіреного у справах України в РФ Василя Покотила і висловили йому "рішучий протест" через акцію проти дипломатів посольства Росії в Україні, яка відбулася 16 березня, а посольство Росії в Києві направило в МЗС України ноту протесту.

Вранці 16 березня у Києві біля місць проживання та роботи російських дипломатів з'явилися плакати, на яких росіяни визнають Крим українським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-