США непохитно підтримують суверенітет і цілісність України – Держдеп

США непохитно підтримують суверенітет і цілісність України – Держдеп

Укрінформ
США зберігають тверду позицію щодо захисту суверенітету Української держави на тлі агресії РФ та закликають продовжувати реформи задля зміцнення демократії й інтеграції в НАТО.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США за результатами розмови Дмитра Кулеби й Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Держсекретар підтвердив непохитну підтримку з боку США суверенітету й територіальної цілісності України в умовах тривалої агресії РФ на Донбасі та в Криму. Він висловив занепокоєння щодо ситуації у сфері безпеки на сході України й передав співчуття з приводу недавньої загибелі чотирьох українських військових», - зазначається в повідомленні.

Крім того, глава Держдепартаменту США підкреслив важливість ствердження верховенства права та економічних реформ з метою «зміцнення демократичних інституцій України, а також продовження її євроатлантичної інтеграції».

Читайте також: Пентагон стурбований ескалацією на сході України

Сторони також обговорили протидію пандемії COVID-19 і просування спільних інтересів у протистоянні кліматичним змінам.

Як повідомляв Укрінформ, у середу глава МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Український міністр поінформував про ескалацію на сході з боку Росії, назвавши спілкування з американським колегою «змістовним і предметним».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-