Пентагон стурбований ескалацією на сході України

Пентагон стурбований ескалацією на сході України

Укрінформ
Сполучені Штати висловлюють занепокоєння у зв’язку з порушенням окупантами режиму припинення вогню, а також посиленою присутністю військ РФ на кордоні з Україною.

Про це на брифінгу заявив речник Пентагону Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми стурбовані останньою ескалацією російської агресії на сході України, у тому числі порушенням режиму припинення вогню», - підкреслив офіційний представник оборонного відомства США.

Читайте також: Пентагон виділив пакет допомоги Україні на $125 мільйонів

Він нагадав, що це призвело до загибелі чотирьох українських військових 26 березня. І прямо звинуватив у посиленні агресії Росію, вказавши, що «дестабілізуючі дії РФ підривають зусилля з деескалації».

Крім того, Кірбі повідомив, що американська сторона поінформована про доповіді українських військових щодо пересування російських військ у напрямку кордону з Україною. Він запевнив, що Пентагон обговорює із союзниками по НАТО питання, пов'язані з ескалацією обстановки, порушенням режиму припинення вогню, а також зростанням напруження в регіоні.

Читайте також: Кулеба провів розмову з держсекретарем США Блінкеном

Представник Пентагону також запевнив, що ці питання обговорювалися в середу з керівництвом міноборони РФ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міноборони України, Росія стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп. Про це у вівторок на позачерговому засіданні Верховної Ради заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-