Підтримка США посилює обороноздатність України – Арахамія на зустрічі з конгресменом США

Підтримка США посилює обороноздатність України – Арахамія на зустрічі з конгресменом США

Укрінформ
Голова парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія наголосив, що підтримка Сполучених Штатів Америки посилює обороноздатність України.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу партії "СН", про це йшлося під час онлайн-зустрічі Арахамії з представником Конгресу США Метом Картрайтом (Пенсильванія).

Арахамія подякував конгресмену за багаторічну допомогу нашій державі. Йдеться, зокрема, про затвердження Конгресом закону про військову підтримку України з боку Сполучених Штатів.

«В умовах агресії та тимчасової окупації частини наших територій з боку Росії така підтримка сприяє посиленню Збройних сил України, а отже, й обороноздатності України», – зазначив він.

Крім того, сторони обговорили ситуацію з розповсюдженням коронавірусної інфекції в Україні та США. Конгресмен ознайомив з американським досвідом запровадження обмежувальних заходів в умовах пандемії.

Зі свого боку Арахамія звернув увагу, що Україна не запроваджує загальнонаціональний локдаун. Адже позитивна практика «червоних зон» карантину в регіонах показує, що тотальних обмежень можна уникнути.

Читайте також: США підтримують санкції проти Медведчука, ексвласників ПриватБанку та інвестора «Мотор Січі»

«В Україні немає комендантської години та правового режиму надзвичайного стану. У нас набагато ліберальніші обмеження, які встановлюються саме на регіональному рівні. Це, звісно, негативно впливає на економіку, але при тотальних обмеженнях наслідки були б гірші», – розповів Арахамія.

Учасники розмови домовилися якнайшвидше провести масштабну онлайн-зустріч з усіма представниками Групи дружби з Україною в Конгресі США та представниками Верховної Ради.

Зазначається, що Мет Картрайт представляє Демократичну партію США та є членом Групи дружби з Україною, активно підтримує нашу державу. Крім того, конгресмен є членом комітету з питань асигнувань, який визначає рівень витрат на економічну та військову допомогу Україні.

Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-