Довибори у Раду: ЦВК змінила голову округу на Прикарпатті

Довибори у Раду: ЦВК змінила голову округу на Прикарпатті

Укрінформ
Центральна виборча комісія змінила голову окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №87 (Івано-Франківська область), який є представником партії "Голос".

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ЦВК у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила секретар ЦВК Олена Гатаулліна, до комісії надійшло подання партії "Голос" щодо заміни її представників в ОВК №87.

Відтак на підставі поданих документів ЦВК достроково припинила повноваження члена ОВК Олексія Остроухова від "Голосу" та включила до її складу й призначила головою Андрія Лозинського.

Крім того, ЦВК припинила повноваження члена ОВК Євгенія Павлусенка та включила до складу виборчкому Віктора Децика.

Читайте також: Довибори в Раду: на Прикарпатті другу добу «заморожений» підрахунок - ЧЕСНО

Як розповів голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко, робота окружної виборчої комісії №87 другу добу заблокована у зв'язку з відсутністю кворуму, 40 дільничних виборчих комісій не можуть здати виборчу документацію.

Діденко запевнив, що ЦВК, зі свого боку, тримає цю ситуацію на контролі та вживає всіх можливих заходів у межах компетенції для поновлення роботи 87-ї ОВК. Так, він нагадав, що у вівторок та середу вже було проведено заміни членів ОВК, у цьому числі й змінено її голову.

Водночас він проінформував, що через "бездіяльність" ОВК 40 ( із 117 - ред.) дільничних виборчих комісій не мають змоги здати виборчу документацію.

"Ситуація насправді там непроста, станом на зараз, за тією інформацією, яка наявна у ЦВК, 33 дільничних виборчих комісій не здали первинні протоколи про підрахунки голосів виборців на виборчих дільницях і сім ДВК були зобов'язані скласти уточнені протоколи, тобто вони також повинні повторно доставити до ОВК уточнені протоколи", - пояснив очільник ЦВК.

Діденко закликав усіх суб'єктів виборчого процесу і членів ОВК відповідально ставитися до своїх обов'язків та нагадав про наявність відповідальності у разі ухилення від виконання своїх повноважень за відсутності поважних причин.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 28 березня відбулися проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) і №87 (Івано-Франківська область). Результати голосування мають бути встановлені до 12 квітня.

Згідно з опублікованим на сайті ЦВК даними в 50-му окрузі перемогу здобув кандидат від партії "Порядок" Андрій Аксьонов, який набрав 65,46%.

Читайте також: Кошулинський вимагає оголосити перевибори на Прикарпатті

Водночас в окрузі №87 результати голосування досі не встановлені. Станом на 13-ту годину середи, за даними ЦВК, у 87-му окрузі пораховано 67,52% протоколів ДВК. Лідерство в окрузі тримає кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк з 31,30%, за якого проголосували 10496 виборців. На другому місці - кандидат від ВО "Свобода" Руслан Кошулинський з 28,88%, на третьому - висуванець партії "За майбутнє" Олександр Шевченко з 28,73%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-