МЗС вказало Росії на чіткі сигнали Макрона і Меркель про врегулювання конфлікту на сході України

МЗС вказало Росії на чіткі сигнали Макрона і Меркель про врегулювання конфлікту на сході України

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ закликали Росію припинити перекладати на інших відповідальність за продовження збройного конфлікту на сході України і заявили, що зрушення у його врегулювання можливі лише за наявності політичної волі та залучення всіх учасників Нормандського формату.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко

«Позиція України не змінилася. Зрушень в політико-дипломатичному врегулюванні російсько-українського збройного конфлікту можна досягти за наявності політичної волі та залучення всіх учасників Нормандського формату. Показовими стали сигнали наших європейських партнерів за підсумками розмови із президентом Російської Федерації: російська сторона має виконувати зобов’язання дотримуватися режиму припинення вогню, підкреслюється необхідність продовження переговорів лідерів нормандської четвірки», - зазначив Ніколенко.

За його словами, немає сенсу коментувати наративи Кремля, оприлюднені російською стороною після розмови глав Франції, Німеччини і РФ.

Читайте також: Мандат місії ОБСЄ в Україні продовжили ще на рік

«Вкотре закликаємо Росію припинити перекладати відповідальність на інших та почати виконувати в повному обсязі свої зобов’язання - як у рамках Мінських домовленостей, так і домовленостей Н4, досягнутих у ході Паризького саміту.

Насамперед йдеться про дотримання режиму всеосяжного припинення вогню, розблокування роботи КПВВ, поліпшення умов життя людей вздовж лінії розмежування», - акцентував речник МЗС.

У цьому контексті він нагадав, що сьогодні на засіданні ТКГ буде обговорюватися підтвердження режиму припинення вогню.

«Росія має чудову нагоду продемонструвати, що вона не за війну, а за мир. Зі свого боку, Україна послідовно виступає за мир та збереження людських життів», - наголосив Ніколенко.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін провели 30 березня спільну розмову у форматі відеоконференції, під час якої російського лідера закликали сприяти стабілізації ситуації на сході України. Зокрема, лідери Франції та Німеччини наголосили на тому, що Росії необхідно взяти на себе зобов'язання забезпечити режим припинення вогню на сході України та сприяти виходу з кризи із дотриманням Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-