Зеленський підписав указ, що схвалює показники оборонного замовлення до 2023 року

Зеленський підписав указ, що схвалює показники оборонного замовлення до 2023 року

Укрінформ
Президент України підписав указ, яким увів у дію рішення РНБО від 11 березня 2021 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2021 рік та 2022, 2023 роки» для задоволення потреб із забезпечення нацбезпеки та оборони.

Про це передає Укрінформ із посиланням на пресслужби Глави держави.

Згідно з рішенням РНБО, уряд має забезпечити доопрацювання основних показників держоборонзамовлення з урахуванням результатів їхнього обговорення та затвердити їх у двотижневий строк.

Також Кабмін має забезпечити фінансування оборонного замовлення на поточний рік у повному обсязі, не допускаючи зменшення видатків державного бюджету, та пріоритетних проєктів, зокрема з розвитку ракетного озброєння, яке має здійснюватися виключно коштом загального фонду держбюджету.

Читайте також: Час змінювати філософію оборонки. Законопроєкт 3822

У тримісячний строк після затвердження умов надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань суб'єктів господарювання – резидентів України за кредитами (позиками) уряд, зокрема, має забезпечити укладення державними замовниками держконтрактів з оборонного замовлення.

Також має бути автоматизовано процедури формування й виконання зведеного трирічного плану закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення за закритими закупівлями. Крім того, необхідно забезпечити безперервність середньострокового планування шляхом розробки відповідних документів у сферах нацбезпеки та оборони на період до 2026 року, затвердивши у місячний строк державні цільові програми розвитку озброєння та військової техніки, реформування й розвитку оборонно-промислового комплексу та створення й освоєння виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії.

Читайте також: Зеленський підписав указ про відзначення 25-ї річниці Конституції

Кабінет Міністрів також має забезпечити впровадження механізмів недопущення необґрунтованого перегляду основних показників державного оборонного замовлення впродовж поточного року тощо.

Крім того, у рішенні зазначається, що уряд має забезпечити розробку та схвалення проєкту закону про Державний бюджет України на 2022 рік з урахуванням пропозицій РНБО щодо статей, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України.

Читайте також: Кабмін поки не розглядає введення локдауну по всій країні

Державні замовники з оборонного замовлення серед іншого мають забезпечити виконання державного оборонного замовлення у поточному році. Також вони мають забезпечити укладення довгострокових контрактів з підприємствами оборонно-промислового комплексу України на розробку та виробництво озброєння, військової та спеціальної техніки за номенклатурою та в обсягах, визначених основними показниками держоборонзамовлення на 2021-2023 роки, і забезпечити закупівлю за імпортом озброєння та військової техніки, виробництво яких не налагоджено в Україні.

Цим же указом визнається таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 16 січня 2019 року № 10 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 грудня 2018 року «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2019 рік та 2020, 2021 роки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-