Зеленський подякував народним депутатам за впровадження е-паспортів

Зеленський подякував народним депутатам за впровадження е-паспортів

Укрінформ
Верховна Рада провела успішне й результативне позачергове засідання, проголосувавши за низку важливих законопроєктів, яких потребують українські громадяни та бізнес.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ з посиланням на його пресслужбу.

Як зазначається, глава держави вважає великим успіхом ухвалення закону про цифрові паспорти, який юридично прирівнює цифровий біометричний закордонний паспорт та ID-картку в мобільному додатку «Дія» до звичайних паспортів.

Україна стала першою країною у світі, де узаконили е-паспорти, наголосив Президент. «Це значно спростить життя громадянам і дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави. До того ж цифрові паспорти значно безпечніші й комфортніші, ніж паперові. Ми створили унікальний світовий кейс, яким можна та варто пишатися. Розбудовуємо «державу у смартфоні», – зазначив він.

Крім того, як зазначається, парламент ухвалив за основу та в цілому президентський законопроєкт про фінансову підтримку підприємців, які змушені зупинити свою діяльність через карантинні обмеження у червоних зонах. Зокрема, передбачено гарантовану виплату в розмірі 8 тис. грн підтримки з державного бюджету для ФОПів і найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.

Глава держави вітає й ухвалення за основу пакету законопроєктів щодо «податкової амністії», серед яких і запропонований ним проєкт закону про добровільне декларування активів фізичних осіб з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року. Документом передбачається, що особи муситимуть сплатити одноразовий збір: 5% – щодо активів, розміщених на рахунках українських банків; 9% – для розміщених за кордоном; 2,5% – щодо вартості держоблігацій, придбаних у період з 1 січня 2021 року до 20 червня 2022 року. Це потужний крок до детінізації економіки України, наголосив Президент.

Читайте також: Велика приватизація: Петрашко прокоментував ухвалення закону

Наголошується, що важливим є і голосування за законопроєкт, яким забезпечується бюджетне фінансування діяльності Міністерства аграрної політики.

«Верховна Рада показала, що може працювати в інтересах громадян та заради зміцнення нашої держави навіть у таких складних умовах, як пандемія та локдаун», – наголосив Зеленський.

В ОП відзначили й ухвалення закону, що розблокує велику приватизацію і дасть змогу залучити сталі інвестиції в економіку України, створити нові робочі місця та базу для оподаткування.

Як повідомлялося, Верховна Рада 30 березня провела три позачергові засідання.

Раніше парламент скасував пленарний тиждень із 29 березня по 2 квітня через загострення епідеміологічної ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-