Рада засудила заворушення під ОП під час акції на підтримку Стерненка

Рада засудила заворушення під ОП під час акції на підтримку Стерненка

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову №5295, яка, зокрема, передбачає, що розслідування подій, що сталися 20 березня біля Офісу Президента під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, має бути швидким, повним і неупередженим.

Постанову "Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України" підтримали 237 народних депутатів на позачерговому засіданні ВР у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

"Проєкт постанови Верховної Ради України має на меті зобов’язати Міністерство внутрішніх справ України, Службу безпеки України та Державне бюро розслідувань забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування та надати юридичну оцінку подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України", - йдеться у пояснювальній записці.

Зазначеним відомствам Верховна Рада у постанові також вказала вивчити обставини, що супроводжували події, які відбулись 20 березня 2021 року біля ОП, на предмет участі у їх реалізації будь-яких політичних партій України та/або пов’язаних з ними осіб.

Читайте також: Протестувальники розбили двері Офісу Президента і вкинули палаючий фаєр

СБУ, ДБР та МВС мають визначити ступінь вини учасників, організаторів та замовників події у завданні матеріальної шкоди державному майну України та забезпечити притягнення винних осіб до відповідальності у відповідності до законодавства.

Депутати також зобов'язали правоохоронців щотижня надавати Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності актуальну інформацію щодо перебігу розслідування подій під ОП.

За рекомендацією Комітету з питань правоохоронної діяльності з документу було виключено пункт, який передбачав, що Державне управління справами у триденний строк має подати до Верховної Ради інформацію щодо розміру завданої будівлі ОП шкоди, порядку та джерел фінансування реставраційних і ремонтних робіт.

Читайте також: Заворушення на Банковій: слідство ведеться за чотирма статтями

Як повідомляв Укрінформ, увечері 20 березня під Офісом Президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

В Офісі Президента завдані будівлі збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-