Визначити конституційність указу Президента щодо Тупицького може лише КСУ – Разумков

Визначити конституційність указу Президента щодо Тупицького може лише КСУ – Разумков

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголошує, що лише Конституційний суд може визначити, чи відповідає Основному закону указ Президента про скасування указу про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Разумков сказав під час брифінгу.

«Якщо говорити, чи відповідає це Конституції, то у нас є єдиний орган, який може це чітко визначити, - це Конституційний суд України», - зазначив очільник парламенту

Він нагадав, що у суб'єктів висування, якими є президент і Верховна Рада, і раніше була можливість відкликати суддів КС, однак змінами до Конституції таку можливість було скасовано.

Читайте також: У Верховному Суді оскаржили указ про скасування призначення Тупицького і Касмініна до КСУ

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський скасував указ президента від 14 травня 2013 року №256 «Про призначення Олександра Тупицкього суддею Конституційного суду України».

Відповідний указ «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України» підписаний 27 березня. Цим же указом Зеленський скасував указ президента від 17 вересня 2013 року №513 «Про призначення О.Касмініна суддею Конституційного суду». Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-