Товари для «пакунків малюка» закуповуватимуть через Prozorro – Рада ухвалила закон

Товари для «пакунків малюка» закуповуватимуть через Prozorro – Рада ухвалила закон

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому з техніко-юридичними правками законопроєкт, що передбачає, зокрема, проведення закупівлі товарів для комплектування «пакунків малюка» через систему Prozorro.

За відповідний законопроєкт №5064 «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо надання допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами та ефективного використання бюджетних коштів при фінансуванні одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» проголосувало 307 народних депутатів на позачерговому засіданні парламенту 30 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Представляючи документ, один з його ініціаторів, народний депутат Андрій Мотовиловець (фракція партії «Слуга народу») наголосивв: «Перший раз «пакунок малюка» буде закуповуватися через систему Prozorro, кінцеву вартість «пакунка малюка» буде визначено на аукціоні. Не від прожиткового мінімуму, а саме прозорий аукціон визначить кінцеву вартість».

Він зауважив, що до цього «пакунок малюка» закуповувала Міжнародна організація ЮНОПС. «Ми вдячні їм за закупівлі, але надалі кошти платників податків хочемо використовувати підзвітно і прозоро», - додав народний депутат.

Водночас заступник голови фракції «Слуги народу», заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань інформаційної політики Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук зауважила, що законопроєкт пропонує виділяти на «пакунок малюка» по три прожиткові мінімуми для дітей віком до 6 років. «У роздріб вміст пакунка обійшовся б молодим батькам в середньому на 30% дорожче. Тому комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкт № 5064 за основу та в цілому з урахуванням поправок до його тексту, про що зазначено у висновку комітету», - сказала депутат.

Читайте також: «Пакунки малюка» почали доставляти у регіони

За її словами, комітет рекомендує абзац другий пункту другого частини другої законопроєкту викласти у такій редакції: «Для організації бюджетного фінансування вартість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, встановленого законом на дату оголошення про проведення конкурсних процедур закупівель, та не зараховується до розміру допомоги, передбаченої частиною першою цієї статті».

Як повідомлялося, 30 червня 2020 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «Пакунок малюка».

Закон визначає, що одноразову допомогу у вигляді «пакунків малюка» сім'ї можуть отримати протягом 30-ти днів після народження дитини. До нього входить набір товарів першої необхідності. «Пакунок малюка» надається безкоштовно.

Кабінет Міністрів на засіданні 29 липня 2020 року ухвалив рішення про запровадження виплати 5 тис. грн на одного новонародженого замість видачі «Пакунка малюка». Механізм отримання грошової компенсації замість «Пакунка малюка» почав працювати з 1 вересня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-